diumenge, 17 de juny del 2018

Corporación de Radio e Televisión de Galicia

La Corporación de Radio e Televisión de Galicia (CRTVG) és un ens públic amb personalitat jurídica pròpia creat pel Parlament de Galícia el 1984 amb l'objectiu de posar en funcionament, gestionar i explotar els mitjans de comunicació públics de Galícia. Es crearen dues societats anònimes: la Televisión de Galicia (TVG) i la Radio Galega, les quals arriben a tot el territori gallec.L'objetiu de les dues societats és oferir programacions de ràdio i televisió en gallec, fomentant així la difusió de la llengua i de la cultura de Galícia.

Mario Party: The Top 100

Mario Party: The Top 100 (マリオパーティ100 ミニゲームコレクション , Mario Pāti 100 minigēmu korekushon?, lit. "Mario Party: 100 Minigame Collection") és un joc de la sèrie Mario Party per a la Nintendo 3DS, que va sortir el 10 de novembre a Amèrica del Nord i el desembre de 2017 a Europa i al Japó, gairebé tres mesos després d'haver-se anunciat (el període més curt de tota la saga Mario).[1][2][3][4][5][6] És el 21è joc de tota la sèrie i el tercer en sortir a la 3DS. El joc és una compilació de cent minijocs de les deu entregues per a consola de la sèrie.

Mario Party: Star Rush

Mario Party: Star Rush (マリオパーティスターラッシュ , Mario Pāti Sutā Rasshu?), lit. "Mario Party: Allau d'Estrelles", és un videojoc de festa i minijocs en desenvolupament per a Nintendo 3DS. Serà llançat el 7 d'octubre de 2016 a Europa[3] i un dia després a Austràlia i Nova Zelanda[4] mentre que a Amèrica del Nord va sortir el 4 de novembre del mateix any,[5] i a Corea del Sud el 27 d'abril de 2017.[6] És el segon joc de la sèrie Mario Party per a la consola Nintendo 3DS després de Mario Party: Island Tour i el catorzè a la sèrie general.

França

França (en francès France  fʁɑ̃s (?·pàg.)), oficialment la República Francesa (en francès République française [ʁe.py.blik⋅fʁɑ̃.sɛz]) és un estat constituït per una metròpoli i per territoris d'ultramar. És l'estat més gran de la Unió Europea; a l'Europa occidental, limita a l'oest amb l'oceà Atlàntic; al nord amb el canal de la Mànega, el pas de Calais –que la separa del Regne Unit– i la mar del Nord; a l'est amb Bèlgica, Luxemburg, Alemanya, Suïssa i Itàlia, i al sud amb Andorra, Catalunya, Espanya, Mònaco i la mar Mediterrània. Abasta 643,801 km2[1] i té una població total de 66,7 milions de persones.[2] És una república semipresidencialista unitària que es divideix en 18 regions, amb capital a París, la ciutat més gran del país i el principal centre cultural i comercial. La França Europea inclou igualment l'illa mediterrània de Còrsega, al nord de l'illa italiana de Sardenya. Els anomenats territoris d'ultramar, repartits arreu del món, es componen de nombroses illes i enclavaments continentals, com ara la Guaiana Francesa, l'illa de la Reunió o els Terres Australs i Antàrtiques Franceses.